Novosti i najave
Najava: Predstavljanje Dunavske strategije u Vukovaru

Strategija EU za dunavsku regiju (EUSDR), čiji je Akcijski plan usvojen 2011. godine, postati će jedan od najvažnijih instrumenata regionalne politike i prekogranične suradnje u dunavskoj regiji. Na informativnom događanju u Vukovaru koji će se održati u kongresnom centru hotela Lav 25. ožujka 2014. međunarodni i nacionalni stručnjaci pružit će informacije iz prve ruke te iskustvo sa Strategijom, prilagođeno za tri ciljne skupine: lokalnu samoupravu, sektor kulture te civilno društvo i nevladine organizacije.

Last Updated on Sunday, 30 March 2014 10:42
Opširnije ...
 
Prezentacija međunarodnih standarda i metodologija u zaštiti i upravljanju prirodnom i kulturnom baštinom - Dubrovnik 20. veljače 2014.

U Dubrovniku se 20. veljače 2014. u sklopu projekta “Baština – pokretač razvoja” održava radionica „Prezentacija EU i međunarodnih standarda i metodologija u zaštiti i upravljanju prirodnom i kulturnom baštinom“. Jednodnevna prezentacija je namijenjena predstavnicima zainteresiranih institucija, nevladinih organizacija iz Dubrovnika i Boke Kotorske te predstavnicima partnera i suradnika u projektu kao i ostaloj zainteresiranoj javnosti koji imaju potrebu za saznanjima o međunarodnim standardima i metodologijama u zaštiti i upravljanju prirodnom i kulturnom baštinom.

 

Opširnije ...
 
In memoriam: Jane Wade

Jane Wade, engleska arhitektica i uvažena članica međunarodne sekcije ECOVAST-a iznenada je preminula 26. siječnja 2014. godine.

 

Last Updated on Friday, 31 January 2014 08:25
Opširnije ...
 
Anketa o radu HS ECOVAST-a

Pozivamo Vas da ispunite anketu o radu Hrvatske sekcije ECOVAST-a. Anketa je anonimna, za ispunjavanje je potrebno 10-15 minuta. Rezultati ankete pomoći će nam u osmišljavanju budućih aktivnosti Hrvatske sekcije ECOVAST-a.

Last Updated on Sunday, 19 January 2014 16:32
Opširnije ...
 
Ecovast Report No.55

Objavljen je Ecovast Report br. 55 (prosinac 2013.) Ecovast International-a sa vijestima iz središnjice ECOVAST-a i nacionalnih sekcija.

Publikacija se može preuzeti ovdje: Ecovast Report #55 December (prosinac) 2013.

Prošla izdanja Ecovast Report-a možete preuzeti ovdje.

 

Opširnije ...
 
Izlaganje Michaela Dowera na prvom Europskom ruralnom parlamentu

Objavljujemo izlaganje Michaela Dowera (ECOVAST International) pod nazivom „All Europe Shall Live“, održano na prvom Europskom ruralnom parlamentu u Bruxellesu u studenom 2013.

Last Updated on Thursday, 05 December 2013 05:41
Opširnije ...
 
Ecovast Report No.54

Objavljen je Ecovast Report br. 54 (kolovoz 2013.) Ecovast International-a sa vijestima iz središnjice ECOVAST-a i nacionalnih sekcija.

Publikacija se može preuzeti ovdje: Ecovast Report #54 August (kolovoz) 2013.

Prošla izdanja Ecovast Report-a možete preuzeti ovdje.

 

Opširnije ...
 
In memoriam: Nada Kowalsky

Nada Paulina Duić-Kowalsky, članica ECOVAST-a u samim početcima djelovanja udruge, povjesničarka umjetnosti, etnolog i konzervator preminula je 13. srpnja 2013. u Zagrebu.

Last Updated on Saturday, 27 July 2013 10:47
Opširnije ....
 
Kažun u engleskom parku Peak District

U britanskom Nacionalnom parku Peak District tijekom lipnja 2013. izgrađen je istarski kažun u sklopu festivala Welcome Croatia kojim se obilježava ulazak Hrvatske u Europsku uniju. U dijelu tog britanskog nacionalnog parka nazva nom Parsley Hay, istarski i britanski graditelji-suhozidari zajedno su sagradili istarski kažun koji će biti svečano predstavljen 5. srpnja 2013. godine u 13 sati.

Last Updated on Sunday, 14 July 2013 16:11
Opširnije ....
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 Next > End >>

Page 2 of 4
(C) ECOVAST Hrvatska sekcija