Prikazi i preporuke
Održan okrugli stol i predstavljena knjiga o kulturnim krajolicima

Okrugli stol Očuvanje i održivi razvoj krajolika održan je 3. studenoga 2015. godine u Muzeju Mimara. Istom prigodom predstavljena je knjiga Krajolik kao kulturno nasljeđe - metode prepoznavanja, vrjednovanja i zaštite kulturnih krajolika Hrvatske dr. Biserke Dumbović Bilušić, potpredsjednice Hrvatske sekcije ECOVAST-a.

Opširnije ...
 
Objavljen prijevod Europske povelje o prostornom planiranju

Projekt „Baština – Pokretač razvoja”prepoznao je prostorno planiranje kao važan instrument u upravljanju kulturnom i prirodnom baštinom te kao važan alat za poticanje aktivnog uključivanja građana u procese i aktivnosti vezane za njihov neposredni okoliš. Stoga je u sklopu projektnih aktivnosti na lokalni jezik prevedena Europska povelja o prostornom planiranju (tzv. Barcelonska povelja) koju je usvojilo Europsko vijeće prostornih planera.

Last Updated on Tuesday, 27 November 2018 11:30
Opširnije ...
 
Članak Tihane Stepinac Fabijanić o istarskim kažunima

U zadnjem broju časopisa Histria, kojeg izdaje Istarsko povijesno društvo, objavljen je članak Tihane Stepinac Fabijanić "Kažun kao prepoznatljiv element identiteta Istre" u kojem se donosi pregled fenomena kažuna te prikaz literature, problema i aktivnosti na njihovoj interpretaciji i zaštiti.

Opširnije ...
 
Predstavljamo: Odbor regija EU

Odbor regija relativno je nepoznata institucija Europske unije koja je postala veoma važna stupanjem na snagu Lisabonskog ugovora 2012. godine. Članica Hrvatske sekcije ECOVAST-a Majda Rubić predstavlja nam ovo savjetodavno tijelo Europske komisije.

Last Updated on Sunday, 09 February 2014 18:01
Opširnije ...
 
Provansa - izvješće sa stručnog izleta

U okviru projekta Baština- pokretač razvoja, koji se provodi kroz IPA program prekogranične suradnje Crne Gore i Hrvatske, predstavnici partnera i suradnika na projektu bili su u rujnu 2013. na studijskom putovanju u Provansi na jugu Francuske. Kroz četiri veoma aktivna dana, sa gustim rasporedom obilazaka, predavanja i susreta, sudionici su imali priliku sagledati na terenu primjere upravljanja prostorom u Provansi. Na studijskom putovanju HS ECOVAST-a predstavljala je Nada Bakula, čije izvješće s puta objavljujemo.

Last Updated on Saturday, 18 January 2014 12:40
Opširnije ...
 
Najava skupa "Ruralni razvoj Hrvatske" - 18. listopada 2013.

Institut za društvena istraživanja iz Zagreba povodom 50 godina časopisa Sociologija sela (Sociologija i prostor) organizira okrugli stol (znanstveni skup) koji će održati 18. listopada 2013. u Zagrebu pod nazivom "Ruralni razvoj Hrvatske. Perspektive integriranog i održivog razvoja ruralnih područja"

 

Last Updated on Saturday, 01 June 2013 08:12
Opširnije ...
 
Anketa o istraživanju motivacije za seoskim turizmom u Hrvatskoj

Martina Lisičak je apsolventica na Veleučilištu VERN, smjer: Management održivog razvoja turizma. Za specijalistički diplomski stručni rad istražuje motivaciju za seoskim turizmom u Hrvatskoj i karakteristike putovanja. U istraživanju joj možete pomoći popunjavanjem online ankete.

 

Opširnije ...
 
Mošćenice - Kandalora 2013

U Mošćenicama se u subotu 2. veljače 2013. održava tradicionalna manifestacija Kandalora. Organizatori su Katedra Čakavskog sabora Općine Mošćenička Draga, Općina Mošćenička Draga i Turistička zajednica Općine Mošćenička Draga. 

Opširnije ...
 
Predstavljanje Nina na novim internetskim stranicama

Turistička zajednica Grada Nina, koji je proglašen Europskom destinacijom izvrsnosti, pokrenula je novu internetsku stranicu kojom se potencijalnim posjetiteljima na multimedijalan način predstavlja kulturna i prirodna baština grada Nina. Stranica donosi i opis povremenih manifestacija te korisne servisne informacije za posjetitelje. 

Opširnije ...
 


(C) ECOVAST Hrvatska sekcija