Prikazi i preporuke
Smjernice za zaštitu ruralnih naselja doline Neretve

Predstavljamo projekt koji se provodio u sklopu europskog projekta CO-EVOLVE, a bio je usmjeren na analizu i izradu planerskih smjernica za zaštitu ruralnih naselja doline Neretve.

Opširnije ...
 
Održan okrugli stol i predstavljena knjiga o kulturnim krajolicima

Okrugli stol Očuvanje i održivi razvoj krajolika održan je 3. studenoga 2015. godine u Muzeju Mimara. Istom prigodom predstavljena je knjiga Krajolik kao kulturno nasljeđe - metode prepoznavanja, vrjednovanja i zaštite kulturnih krajolika Hrvatske dr. Biserke Dumbović Bilušić, potpredsjednice Hrvatske sekcije ECOVAST-a.

Opširnije ...
 
Objavljen prijevod Europske povelje o prostornom planiranju

Projekt „Baština – Pokretač razvoja”prepoznao je prostorno planiranje kao važan instrument u upravljanju kulturnom i prirodnom baštinom te kao važan alat za poticanje aktivnog uključivanja građana u procese i aktivnosti vezane za njihov neposredni okoliš. Stoga je u sklopu projektnih aktivnosti na lokalni jezik prevedena Europska povelja o prostornom planiranju (tzv. Barcelonska povelja) koju je usvojilo Europsko vijeće prostornih planera.

Last Updated on Tuesday, 27 November 2018 11:30
Opširnije ...
 
Članak Tihane Stepinac Fabijanić o istarskim kažunima

U zadnjem broju časopisa Histria, kojeg izdaje Istarsko povijesno društvo, objavljen je članak Tihane Stepinac Fabijanić "Kažun kao prepoznatljiv element identiteta Istre" u kojem se donosi pregled fenomena kažuna te prikaz literature, problema i aktivnosti na njihovoj interpretaciji i zaštiti.

Opširnije ...
 
Predstavljamo: Odbor regija EU

Odbor regija relativno je nepoznata institucija Europske unije koja je postala veoma važna stupanjem na snagu Lisabonskog ugovora 2012. godine. Članica Hrvatske sekcije ECOVAST-a Majda Rubić predstavlja nam ovo savjetodavno tijelo Europske komisije.

Last Updated on Sunday, 09 February 2014 18:01
Opširnije ...
 
Provansa - izvješće sa stručnog izleta

U okviru projekta Baština- pokretač razvoja, koji se provodi kroz IPA program prekogranične suradnje Crne Gore i Hrvatske, predstavnici partnera i suradnika na projektu bili su u rujnu 2013. na studijskom putovanju u Provansi na jugu Francuske. Kroz četiri veoma aktivna dana, sa gustim rasporedom obilazaka, predavanja i susreta, sudionici su imali priliku sagledati na terenu primjere upravljanja prostorom u Provansi. Na studijskom putovanju HS ECOVAST-a predstavljala je Nada Bakula, čije izvješće s puta objavljujemo.

Last Updated on Saturday, 18 January 2014 12:40
Opširnije ...
 
Najava skupa "Ruralni razvoj Hrvatske" - 18. listopada 2013.

Institut za društvena istraživanja iz Zagreba povodom 50 godina časopisa Sociologija sela (Sociologija i prostor) organizira okrugli stol (znanstveni skup) koji će održati 18. listopada 2013. u Zagrebu pod nazivom "Ruralni razvoj Hrvatske. Perspektive integriranog i održivog razvoja ruralnih područja"

 

Last Updated on Saturday, 01 June 2013 08:12
Opširnije ...
 
Anketa o istraživanju motivacije za seoskim turizmom u Hrvatskoj

Martina Lisičak je apsolventica na Veleučilištu VERN, smjer: Management održivog razvoja turizma. Za specijalistički diplomski stručni rad istražuje motivaciju za seoskim turizmom u Hrvatskoj i karakteristike putovanja. U istraživanju joj možete pomoći popunjavanjem online ankete.

 

Opširnije ...
 
Mošćenice - Kandalora 2013

U Mošćenicama se u subotu 2. veljače 2013. održava tradicionalna manifestacija Kandalora. Organizatori su Katedra Čakavskog sabora Općine Mošćenička Draga, Općina Mošćenička Draga i Turistička zajednica Općine Mošćenička Draga. 

Opširnije ...
 


(C) ECOVAST Hrvatska sekcija