AKTIVNOSTI
Newsletter, ožujak 2021

Novosti iz Hrvatske sekcije ECOVAST za ožujak možete pročitati na sljedećoj poveznici: Novosti, ožujak 2021.

 
Newsletter, veljača 2021

Novosti iz Hrvatske sekcije ECOVAST za veljaču možete pročitati na sljedećoj poveznici: Novosti, veljača 2021.

 
Apel za sveobuhvatnu obnovu nakon potresa

Hrvatska sekcija ECOVAST-a (Europsko vijeće za sela i male gradove) i cijeli niz stručnih udruga te znanstvenih i kulturnih institucija uputili su apel na Vladu Republike Hrvatske, nadležna ministarstva, regionalnu i lokalnu samoupravu potresom pogođenih područja za sveobuhvatan, uključiv i znanstveno utemeljen pristup obnovi potresom pogođenih područja Sisačko-moslavačke županije.

Read more...
 
Izborna skupština 2020.

Izborna skupština Hrvatske sekcije ECOVAST-a održana je u petak, 18. prosinca 2020. u 18 sati putem Zoom-a.

Read more...
 
Poziv za sudjelovanje u natječaju europskog projekta "Pametne ruralne zajednice 21"

Projekt "Pametne ruralne zajednice" je dvoipol godišnji projekt koji je podržala Europska komisija (DG AGRI) s ciljem promicanja i primjene pristupa "pametnih sela" u razvoju ruralnih područja širom Europe.  Rezultati projekta koristit će se i u stjecanju iskustava važnih za podršku tom pristupu u okviru buduće Zajedničke poljoprivredne politike.

Projekt će omogućiti da sedamnaest ruralnih zajednica u ruralnim područjima diljem Europe dobije smjernice i tehničku podršku za primjenu pristupa "pametnih sela". Pet ruralnih zajednica je već odabrano u Irskoj, Finskoj, Francuskoj, Češkoj i Grčkoj, a dodatnih dvanaest sela bit će odabrano putem natječaja.

Opširnije ...
 
Predavanje "Izazovi razvoja malih gradova"

Najavljujemo predavanje koje će član Hrvatske sekcije ECOVAST-a Nikša Božić održati u Petrinji 17. listopada 2018. u 19 sati. Predavanje "Izazovi razvoja malih gradova" održava se u sklopu serije predavanja "Mogućnosti i izazovi ruralnog razvoja" što se od rujna do studenog 2018. godine organiziraju u Pučkom otvorenom učilištu Hrvatski dom Petrinja.

Opširnije ...
 
Uloga ekomuzeja u razvoju lokalnih zajednica - PROGRAM SKUPA

Program skupa "Uloga ekomuzeja u razvoju lokalnih zajednica" što će se održati u Općini Bistra 12. i 13. listopada 2018. godine.

 

Read more...
 
Skup Bistra - PRIJAVA

Prijava za sudjelovanje na znanstveno-stručnom multidisciplinarnom skupu "Uloga ekomuzeja u razvoju lokalnih zajednica" - ONLINE OBRAZAC

Last Updated on Monday, 24 September 2018 11:25
Read more...
 
Predavanje "Quo vadis, ruralna Hrvatska?"

Najavljujemo predavanje koje će predsjednik Hrvatske sekcije ECOVAST-a dr.sc. Aleksandar Lukić održati u Petrinji 26. rujna 2018. u 19.30 sati. Predavanje "Quo vadis, ruralna Hrvatska?" održava se u sklopu serije predavanja "Mogućnosti i izazovi ruralnog razvoja" što se od rujna do studenog 2018. godine organiziraju u Pučkom otvorenom učilištu Hrvatski dom Petrinja.

Opširnije ...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 Next > End >>

Page 1 of 4
(C) ECOVAST Hrvatska sekcija