AKTIVNOSTI
Inicijativa za zaštitu hrvatske glagoljaške baštine

Predstavnici Instituta za etnologiju i folkloristiku, Društva prijatelja glagoljice, Instituta za jezik i jezikoslovlje te HS ECOVAST-a pokrenuli su inicijativu za stavljanje glagoljice na Listu zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara te prijedlog za stavljanje cjelokupne glagoljaške baštine na Listu kulturnih dobara od nacionalog značenja.

 

Last Updated on Wednesday, 08 May 2013 21:34
Opširnije ...
 
Predstavljanje projekta "Baština - pokretač razvoja"

Počeo je rad na projektu „Baština - Pokretač razvoja, područje Dubrovnika i Boke Kotorske – zajedničke aktivnosti u primjeni novih metodologija u zaštiti i upravljanju prirodne i kulturne baštine” u kojem kao suradnička organizacija sudjeluje i Hrvatska sekcija ECOVAST-a. Predstavljanje projekta održati će se u Tivru (Crna Gora) u ponedjeljak, 22. travnja 2013. godine te u Dubroviku u ponedjeljak, 29. travnja 2013.

Last Updated on Tuesday, 16 April 2013 19:50
Opširnije ...
 
Održan simpozij "Krajolik kao nova strategija prostornog planiranja"

U Solunu (Grčka) održan je skup Vision for the future of Europe on territorial democracy: Landscape as a new strategy for spatial planning. Na skupu je sudjelovalo preko stotinu predstavnika zemalja članica Vijeća Europe, znanstvenih i stručnih institucija te nevladinih organizacija (CIVILSCAPE, ECOVAST,...)

Last Updated on Sunday, 28 October 2012 13:13
Opširnije ...
 
Održana godišnja skupština HS ECOVAST-a, Nin, 13. listopada 2012.

Godišnja, ujedno i izborna skupština Hrvatske sekcije ECOVAST-a, održana je 13 listopada 2012. godine u Ninu, po završetku skupa Kreativno korištenje potencijala malih gradova – primjer Nina što ga je HS ECOVAST-a organizirala zajedno s Turističkom zajednicom Grada Nina.

Opširnije ...
 
Promocija Mošćeničkog zbornika i okrugli stol - Mošćenice, 26. listopada 2012.

Hrvatska sekcija ECOVAST-a, Katedra Čakavskog sabora Općine Mošćenička Draga, Općina Mošćenička Draga i Turistička zajednica Općine Mošćenička Draga te Turistička zajednica Kvarnera organiziraju znanstveno-stručni skup "Revitalizacija malih povijesnih gradova i njihova okruženja u Primorsko-goranskoj županiji".


Skup će se održati u petak, 26. listopada 2012. godine u Mošćenicama.

 

Last Updated on Saturday, 20 October 2012 15:32
opširnije
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 Next > End >>

Page 3 of 5
(C) ECOVAST Hrvatska sekcija