Najava: Predstavljanje Dunavske strategije u Vukovaru

 

Strategija EU za dunavsku regiju (EUSDR), čiji je Akcijski plan usvojen 2011. godine, postati će jedan od najvažnijih instrumenata regionalne politike i prekogranične suradnje u dunavskoj regiji.

Fondacija Foster Europe (Eisenstadt, Austrija) i European Danube Akademija (Ulm, Njemačka) te mreže Vijeća dunavskih gradova i regija i Foruma civilnog društva Dunav razvili su projekt o Dunavskoj strategiji pod nazivom River Show. Cilj projekta je pružiti informacije o Dunavskoj strategiji, onome što ista donosi u nadolazećim godinama te potaknuti raspravu sa zainteresiranim organizacijama, predstavnicima civilnog sektora, kao i članovima gradskih i općinskih uprava u Podunavlju.

Na informativnom događanju u Vukovaru koji će se održati u kongresnom centru hotela Lav 25. ožujka 2014. međunarodni i nacionalni stručnjaci pružit će informacije iz prve ruke te iskustvo sa Strategijom, prilagođeno za tri ciljne skupine: lokalnu samoupravu, sektor kulture (umjetnost, muzeji, spomenici, umjetnici, glazba, kazalište i sl.) te civilno društvo i nevladine organizacije. Nakon opće prezentacije Strategije i njezina utjecaja na tri tematska područja, održat će se rasprava u tri radne grupe. Ovdje će sudionici imati priliku aktivno se uključiti u tematskim raspravama, iznijeti svoja iskustva, nedoumice, pitanja i vizije. Događaj nije osmišljen za prikupljanje projektnih aplikacija ili za financiranje aktivnosti i projekata.

Hrvatska sekcija ECOVAST-a član je Foruma civilnog društva Podunavlja (Danube Civil Society Forum). Dopredsjednica Hrvatske sekcije ECOVAST-a Tihana Stepinac Fabijanić vodi jednu od radnih grupa DCSF-a i aktivno će sudjelovati na događaju u Vukovaru u sekciji posvećenoj civilnom društvu.

Događaj je organiziran za sve zainteresirane u podunavskim gradovima i općinama, nevladinim organizacijama koje su aktivne u tim područjima, kao i za one koji djeluju u sektoru kulture. Nikakvo posebno predznanje o Strategiji nije potrebno. Simultani prijevod s engleskoga jezika na hrvatski i s hrvatskoga jezika na engleski je osiguran. Sudjelovanje je besplatno.

Za sudjelovanje potrebno se registrirati na http://www.vukovar.hr/e-usluge/ostalo/prijava do 20. ožujka 2014. godine. Zbog ograničenog kapaciteta pravovremena registracija je neophodna.

Kontakt za više informacija: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .


Downloads:

 

Hrvatski jezik: Pozivnica | Program

English: Invitation | Programme

Last Updated on Sunday, 30 March 2014 10:42
 
(C) ECOVAST Hrvatska sekcija